rosół z ryżem

rosół z ryżem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 2 skrzydełka z kurczaka

  • szyja z kurczaka

  • 1 marchewka

  • 1/4 selera

  • sól

  • woda

  • pietruszka

    1 szt
  • kości schabowe

    0,5 kg
  • ryż

    1,5 woreczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Kość, skrzydełka i szyję umyć i włożyć do garnka z zimną wodą (2l). Zagotować. Wodę wylać. Mięso jeszcze raz wypłukać. Do garnka z mięsem znów nalać wody i włożyć marchewkę, pietruszkę i seler (bez skórki). Gotować na małym ogniu przez ok. 2 godziny.
2. W innym garnku ugotować ryż.
3. Przecedzić rosół przez sito. Dodać kostkę warzywną i przyprawić solą, magi i pieprzem (do smaku). Zagotować.
4. Drobno pokroić warzywa i mięso (bez skóry).
5. Do rosołu dodać ryż, warzywa i mięso. Wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat