Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone pesto

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ząbki czosnku 2 sztuki
chleb tostowy 3 kromki
bazylia świeża 2 pęczki
orzechy włoskie 100 g
natka pietruszki
ocet winny 2 łyżki
oliwa 90 ml
sól
parmezan starty

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone pesto

1. Bazylię,. pietruszkę, obrane ząbki czosnku, orzechy i pokrojony na kawałki chleb blenderujemy. Dodajemy ocet, oliwę i sól i wszystko razem jeszcze raz miksujemy. Dodajemy ser i dokładnie mieszamy.
I gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 22.02.2015 22:47
piękny kolor
Margo1 22.02.2015 19:22
też takie robię
Gracer 17.02.2015 21:15
fajnie wygląda
bertpvd 17.02.2015 18:55
może być smaczne :)
barbara11561 17.02.2015 18:52
wygląda bardzo pysznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak