Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do ryb z grilla

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwa 3 łyżki
Musztarda delikatesowa Prymat 4 łyżki
ocet balsamiczny 2 łyżki
bazylia 1/2 łyżeczki
cukier kryształ 2 łyżki
pietruszka zielona 2 łyżki ( świeżej posiekanej)
sól do smaku wg uznania
Pieprz czarny mielony Prymat wg uznania
curry szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do ryb z grilla

Do miseczki dajemy oliwę z oliwy następnie dodajemy musztardę , ocet balsamiczny oraz bazylię. Mieszamy całość kilka razy. Następnie myjemy i kroimy drobno pietruszkę , dodajemy cukier , sól , pieprz oraz curry i wszystko razem dokładnie mieszamy. Gotową marynatę wstawiamy do lodówki na 3.5 godziny przed grilowaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 19.02.2015 11:15
Też taką robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak