Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż smakosza

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 torebka
gruszki 2 średnie
miód prawdziwy 2 łyzki
białe wino 2 łyżki
cynamon Prymat szczypta

Porada

Gotując ryż można do wody wrzucić 2 gożdziki , co spowoduje fajny nieco inny posmak.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż smakosza

Torebkę ryżu ugotować w wodzie leciutko posolonej.Gruszki niezbyt duze obrać , wydrążyć gniazdo nasienne ,pokroić na plastry. W rondlu rozgrzać miód , wrzucić gruszki , chwilę podsmażyć , dolać wino i jeszcze chwilę podduśić. Ryż rozsypać na 2 talerze , na wierzch położyć gruszki , polać sosem z gruszek i posypać cynamonem. Przystroić miętą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 17.02.2015 14:44
szybkie i smaczne jedzonko
mzap88 17.02.2015 10:46
pyyyyyyyyyycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak