CHRUSTY

CHRUSTY

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    0,5 kg
  • żółtka

    2
  • jajo całe

    1 sztuka
  • masło

    1 łyżeczka
  • sól

    szczypta
  • cukier puder

    1 łyżka
  • śmietana 18 proc

    1
  • ocet

    1 łyżeczka
  • soda oczyszczona

    0,5 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W MĄCE ZROBIĆ WGŁĘBIENIE, DODAĆ SKŁADNIKI, ZAROBIĆ CIASTO O KONSYSTENCJI PLASTELINY (NIE WYRABIAĆ ZA DŁUGO).
WSTAWIĆ DO LODÓWKI NA 2 GODZINY LUB DO ZAMRAŻALNIKA NA PONAD 0,5 GODZINY. WAŁKOWAĆ NA GRUBOŚĆ TEKTURY.
DO GARNKA WLAĆ ŁYŻKĘ OCTU I DOPIERO OLEJ. ZAGRZAĆ NA BARDZO WOLNYM OGNIU, GDYŻ BĘDZIE PRYSKAŁO I PIEC CHRUSTY.
SMACZNEGO.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat