Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulaczek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
drożdże 20 g
mleko 5 łyżek
cukier 1 łyżka
margaryna 50 g
mąka 250 g
Nadzienie:
Zioła prowansalskie suszone Prymat
olej 2 łyżki
wędzonka 100 (krojona w kostkę)
cebula 750 g
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulaczek

Z podanych składników, zagnieść ciasto drożdżowe, odstawić do wyrośnięcia. Blachę wysmarować tłuszczem, ciasto wyłożyć na blachę, położyć jeszcze w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Cebulkę i wędzonkę zeszklić na tłuszczu. Jajka posiekać dodać do cebuli, doprawić kminkiem i ziołami. Na ciasto wyłożyć masę cebulową, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stop i piec 35 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 25.02.2012 17:46
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak