BISZKOPT NA PARZE

BISZKOPT NA PARZE

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka krupczatka

    20 dkg
  • cukru

    20 dkg
  • jajka

    20 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

10 żółtek i 10 całych jaj wbić do rondla, wsypać cukier, wstawić do naczynia z gorącą wodą i ubijać, aż masa się zaparzy. Zdjąć naczynie z ognia, wyjąć rondel i dalej ubijać do ostygnięcia. Wsypać mąkę, wymieszać i przełożyć do podłużnej formy. Piec 45 minut w gorącym piekarniku

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

03.02.2013 20:07
pycha;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat