Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BISZKOPT NA PARZE

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 20 dkg
cukru 20 dkg
jajko 20 szt

Przepis i sposób przygotowania na: BISZKOPT NA PARZE

10 żółtek i 10 całych jaj wbić do rondla, wsypać cukier, wstawić do naczynia z gorącą wodą i ubijać, aż masa się zaparzy. Zdjąć naczynie z ognia, wyjąć rondel i dalej ubijać do ostygnięcia. Wsypać mąkę, wymieszać i przełożyć do podłużnej formy. Piec 45 minut w gorącym piekarniku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 03.02.2013 20:07
pycha;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak