Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piernikowe reniferki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto: 1,5 szklanki piernik
czekolada mleczna 0,5 tabliczki
masa ok 100 g cukrowa
kakao 1 łyżka
ciastka 14-20 precle
groszki czekoladowe 7-10 szt
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: piernikowe reniferki

Ciasto piernik pokruszyłam. Czekoladę rozpuściłam z masłem i dodałam do piernika (zostawiając około 1 łyżkę). Wyrobiłam na jednolitą masę.
Masę cukrową wymieszałam z kakao. Z ciasta formowałam kulki, zawijałam w masę cukrową i tworzyłam kuleczki.
Nadziałam na patyczki i wstawiłam do lodówki by dobrze zastygły.
Następnie z precli zrobiłam rogi, z groszków noski a z masy cukrowej białej oczy. Wszystko przymocowałam pozostawioną wcześniej czekoladą.
Znów wstawiłam do lodówki by zastygły.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anilewe13
anilewe13 16.02.2015 11:07
fajne reniferki w sam raz na party.
Adamorek 16.02.2015 10:46
ekstra na kinder party
gosia56 16.02.2015 10:22
super pomysł
kasiaw 16.02.2015 10:15
zabawnie i słodko wyglądają
wwwiolka 16.02.2015 09:09
Bardzo fajnie wyglądają.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak