Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa wieprzowa ze słoika

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 2 kg
cebula 1 duża
czosnek 1/2 kulki
majeranek
Czosnek staropolski Prymat
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa wieprzowa ze słoika

Łopatkę myjemy i mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Cebulę i ząbki czosnku obieramy i także mielimy w maszynce. Następnie do zmielonego mięsa dodajemy do smaku przyprawy: sól, pieprz, ostrą paprykę, czosnek staropolski i przyprawę do wieprzowiny. Wszystko razem dokładnie mieszamy - wyrabiamy, po czym mięsem napełniamy średniej wielkości słoiki. Słoiki zakręcamy i gotujemy 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 16.02.2015 12:04
moje smaki, domowe najlepsze!
Wacław 16.02.2015 12:02
pyszne przetwory domowe !!!
adelajda 16.02.2015 09:22
domowa najlepsza
Milka100 15.02.2015 21:33
super smak dzieciństwa
marcia7 15.02.2015 21:31
najlepsza domowa konserwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak