Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do boczku pieczonego na grillu

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

olej 4 łyżki

Lista składników

ketchup łagodny 3 łyżki
ząbek czosnku 1 sztuka
cebula 1/2 z małej
majeranek szczypta
sól wg uznania
Pieprz czarny mielony Prymat wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do boczku pieczonego na grillu

Cebulę obieramy i kroimy w paski a czosnek w drobną kostkę. Dodać olej oraz ketchup i wszystko dokładnie wymieszać. Następnie dodać przyprawy sól , pieprz oraz majeranek I wszystko jeszcze raz wymieszać. Marynatę odstawić na 6 godzin do lodówki. Gdy marynata będzie gotowa można już marynować plasterki boczku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak