Kluseczki z warzyw

Kluseczki z warzyw

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    100 g
  • marchew ugotowana

    100 g
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • bułki pokrojone w kostkę

    2 szt
  • mleko

    1/2 szkl
  • margaryna

    100 g
  • masło

    50 g
  • jajka

    2 szt
  • tarta bułka

    2 łyżki
  • mąka

    250 g
  • sól i pieprz

  • kapusta włoska

    100 ugotowana
  • kalafior

    100 ugotowany
  • kapusta biała

    100 ugotowana
  • kalarepa

    100 ugotowana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kostkę rosołową rozpuścić we wrzącej wodzie, dodać wszystkie warzywa, poddusić razem. Bułki usmażyć na maśle, dobrze wymieszać z mlekiem, rozmąconym jajkiem i mąką. Dodać do przestudzonych warzyw, masę wyrobić, doprawić solą i pieprzem. Uformować ręcznie okrągłe kluseczki, gotować we wrzącej wodzie około 10 minut, odcedzić. Podawać polane roztopionym masłem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ilka_86

13.12.2011 17:22
pyszne

iknkirke

07.12.2011 20:16
fajne

SyMiki

15.11.2011 20:16
muszę wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat