Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w ocie z kurkami i majerankiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety śledziowe 5 sztuk
kurki 100 g
cebula biała 1 duża
ocet 1 szklanka
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
ziele angielskie 3 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w ocie z kurkami i majerankiem

filety śledziowe myjemy, oczyszczamy i kroimy w prostokąty, nacieramy solą i pieprzem i układamy w naczyniu. Do 1 szklanki wody wlewamy 1 szklanke octu (w garnku), dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, ziele angielskie i liść laurowy. Stawiamy na ogień aż nam się zagotuje. Do naszych śledzi dodajemy kurki, które wcześniej podsmażyliśmy na patelni z masełkiem (delikatnie- 3-4minuty), następnie zalewamy wszystko naszą zalewą i posypujemy majerankiem. odstawiamy na 24 godziny do lodówki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

idealme 09.04.2015 23:38
polecam wszystkim
berys18 16.02.2015 12:15
bardzo smaczne śledziki
Bernadeta1 15.02.2015 16:31
ślinka leci na widok tak pysznego śledzika
IwonaDD 15.02.2015 13:12
pyszne śledzie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak