Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosanki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 60 gram
wiórki kokosowe 250 gram
cukier puder 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
białko 2

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosanki

Masło należy rozpuścić w garnuszku z cukrem pudrem. Następnie dodajemy wiórki i łyżkę mąki ziemniaczanej. Mieszamy do połączenia składników - masa będzie dosyć sypka. Kolejny krok to ubicie piany z białek i dodanie do pozostałych składników. Delikatnie mieszamy, masa będzie trochę kleista. Ostatni krok to formowanie dłońmi małych kuleczek (dłonie warto pomoczyć w zimnej wodzie - masa nie będzie się tak kleić) i układanie na blaszce wyłożonej pergaminem. Czas pieczenia to 15 minut. Temperatura 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 09.03.2016 21:48
warto wypróbować przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak