Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniaczki z ciasta francuskiego

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 300 g
ciasto francuskie 1 op
oliwa
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniaczki z ciasta francuskiego

Kroki postępowania

1
Kapustę płuczemy w zimnej wodzie jeśli jest za kwaśna i wrzucamy na rozgrzaną oliwę. Dodajemy liście laurowe i ziele i podlewamy wodą. Gotujemy aż kapusta będzie miękka od czasu do czasu mieszając i podlewając wodą aby się nie przypaliła.
Krok 1 - Kapuśniaczki z ciasta francuskiego foto
2
Kapustę lekko studzimy i siekamy drobno, wyciagamy ziele angielskie i listki. Ciasto francuskie dzielimy na 2 równe części. Na jednej z nich układamy w odstępach porcje kapusty.
Krok 2 - Kapuśniaczki z ciasta francuskiego foto
3
Całość przykrywamy drugim kawałkiem ciasta i przecinamy między porcjami kapusty.
Krok 3 - Kapuśniaczki z ciasta francuskiego foto
4
Brzegi łączymy dociskając widelcem.
Krok 4 - Kapuśniaczki z ciasta francuskiego foto
5
Całość smarujemy żółtkiem i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku ok 20-25 minut.
Krok 5 - Kapuśniaczki z ciasta francuskiego foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 21.05.2015 15:23
na pewno pysznie smakują
[email protected] 31.03.2015 19:38
to lubię!!!!
olkaaa 15.02.2015 10:15
lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak