Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka kurczaka duszone z pekinką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 8 szt
Majeranek suszony Prymat
Czosnek suszony Prymat
Przyprawa curry orientalna Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
cebula biała 1 szt
kapusta pekińska 1/4 szt
marchew 1 szt
koperek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Udka kurczaka duszone z pekinką

Udka obsypujemy solą ,pieprzem ,majerankiem ,czosnkiem i curry. Obsmażamy je na oleju na złoty kolor. Na tej samej patelni na której smażyliśmy mięso podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę następnie dodajemy marchew pokrojoną w kostkę ,podsmażamy chwilę mieszając i dodajemy pokrojoną w paseczki kapustę pekińską ,smażymy chwilę . Następnie wszystko podlewamy niecałą szklanką wody wkładamy podsmażone udka ,przykrywamy pokrywką i dusimy na wolnym ogniu 20-30 min. Na końcu doprawiamy przyprawą uniwersalną i posypujemy posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 05.03.2015 12:06
smaczny kurczak
adelajda 18.02.2015 21:05
dobry obiadek
ben-ka 15.02.2015 10:58
Ciekawy pomysł.
Anna169Hosz 14.02.2015 20:59
Bardzo apetyczne!
Renataj 14.02.2015 20:31
Interesujący pomysł wart wypróbowania.
Mama niejadka 14.02.2015 20:20
Ciekawy przepis
kasiaw 14.02.2015 20:14
wypróbuje na pewno
olkaaa 14.02.2015 19:51
bardzo fajne
Megg 14.02.2015 19:45
smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak