Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka wiosenna w sosie musztardowym.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

młodych ziemniaków 80 dag
rzodkiewka 2 pęczki
koper świeży
łyżka musztardy ziarnistej
ocet winny
olej
sól
cukier
jajka przepiórcze 10

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka wiosenna w sosie musztardowym.

Ziemniaki ugotować w mundurkach.Jeszcze ciepłe należy obrać.Poczekać aż wystygną i pokroić wzdłuż na ósemki.Cebulę pokroić w malutką kostkę i podsmażyć na dwóch łyżkach oleju.Dolej 2 łyżki octu winnego i bulion.Zagotuj.Dopraw solą,pieprzem i cukrem.Lekko przestudź.Do marynaty dodaj posiekany koperek oraz musztardę.Rozmieszaj.Letnią marynatą zalej ziemniaki.Poczekaj aż całkowicie ostygną.W tym czasie jajeczka ugotuj na twardo,pokrój obrane na połówki.Ogórek pokrój w talarki a rzodkiewkę w grubsze plasterki.Przygotowane składniki wymieszaj z ziemniakami w marynacie.Można ewentualnie jeszcze doprawić sałatkę.Najlepiej podawać ją od razu po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda60 04.01.2011 10:58
dobre
GreenFox 11.09.2010 11:58
mmm pychotka! ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak