Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka w marynacie sojowo - cebulowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Danie

skrzydełka kurczaka 1 kg

Marynata

olej 3 łyżka
sos sojowy 4 łyżka
cebula biała 1 sztuka
curry 1 łyżeczka
imbir 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Porada

W sezonie letnim proponuję piec je na grillu

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka w marynacie sojowo - cebulowej

Skrzydełka kurczaka myjemy i oczyszczamy.
W osobnej misce przygotowujemy marynatę. Łączymy ze sobą olej, sos sojowy, sól, pieprz, imbir, curry i bardzo drobno posiekaną cebulę. Mieszamy ze sobą, a następnie wcieramy w skrzydełka.
Skrzydełka w marynacie odstawiamy do lodówki przynajmniej na kilka godzin (najlepiej całą noc).
Pieczemy na blaszce w piekarniku w 180 stopniach około 40 minut (sprawdzamy, kiedy będą rumiane).
W sezonie letnim skrzydełka te można też upiec na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 29.03.2015 09:37
o kurcze kurczaczek:D Najlepsze danie w polsce to kurczaK!
marcia7 14.02.2015 17:05
ładnie złociste

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak