Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzynowa z zieloną posypką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłko 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
marchew 3 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1 sztuka
ziemniaki 5 sztuka
groszek 1 puszka
jajko 3 sztuka
majonez 3 łyżka
musztarda 2 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
koperek 1 pęczek
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzynowa z zieloną posypką

Kroki postępowania

1
Ziemniaki, selera, pietruszkę (w mundurkach) i jajka gotujemy w tradycyjny sposób i studzimy. W tym czasie obrane jabłko kroimy w małą kostkę, a cebulę drobno siekamy.
Krok 1 - Jarzynowa z zieloną posypką  foto
2
Ostudzoną i obraną marchew i pietruszkę kroimy w małą kostkę.
Krok 2 - Jarzynowa z zieloną posypką  foto
3
Ostudzone ziemniaki kroimy w nieduża kostkę, tak samo jak selera.
Krok 3 - Jarzynowa z zieloną posypką  foto
4
Następnie dodajemy odcedzony groszek z puszki i drobno posiekane jajka.
Krok 4 - Jarzynowa z zieloną posypką  foto
5
Sałatkę doprawiamy solę i pieprzem, majonezem i musztardą.
Krok 5 - Jarzynowa z zieloną posypką  foto
6
Całość dokładnie mieszamy i posypujemy po wierzchu drobno posiekaną natką pietruszki i koperkiem.
Chłodzimy w lodówce przed podaniem.
Krok 6 - Jarzynowa z zieloną posypką  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 13.02.2015 17:37
Bardzo apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak