Babeczki piernikowe z rumem

Babeczki piernikowe z rumem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki

    40dag
  • miodu

    25dag
  • jajka

    3-4
  • łyżeczki proszku do pieczenia

    1,5
  • bułka tarta

  • przyprawa do piernika

    1 opakowanie
  • rum

    50-70ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Miód podgrzać w rondelku.Jajka utrzeć z ciepłym,ale ni gorącym miodem.Połączyć masę z rumem,przyprawą i przesianą mąką,wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Porcje ciasta przełożyć do wysmarowanych tłuszczem i posypanych bułką tartą foremek.Piec około 50 min.w temp.180 stopni.Wystudzone polać ozdobnie ugotowanym lukrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

26.05.2011 10:26
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat