Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki piernikowe z rumem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki 40dag
miodu 25dag
jajko 3-4
łyżeczki proszku do pieczenia 1,5
Bułka tarta klasyczna Prymat
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie
rum 50-70ml

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki piernikowe z rumem

Miód podgrzać w rondelku.Jajka utrzeć z ciepłym,ale ni gorącym miodem.Połączyć masę z rumem,przyprawą i przesianą mąką,wymieszaną z proszkiem do pieczenia.Porcje ciasta przełożyć do wysmarowanych tłuszczem i posypanych bułką tartą foremek.Piec około 50 min.w temp.180 stopni.Wystudzone polać ozdobnie ugotowanym lukrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 26.05.2011 10:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak