Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszmirska ostra herbata

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

imbir 15 gram (świeżego)
laska cynamonu 1 sztuka
Goździki całe Prymat 4 sztuki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 ziarnka
Kolendra cała Prymat 1 łyżeczka
woda 600 ml
miód do smaku

Porada

Z podanych składników otrzymujemy 2-3 filiżanki. Stosujemy w walce z grypą.

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszmirska ostra herbata

Imbir obieramy, myjemy i kroimy w plasterki, wrzucamy do garnka, dodajemy pozostałe przyprawy i zalewamy wodą. Doprowadzamy do wrzenia, a następnie przykrywamy garnek pokrywką i gotujemy na wolnym ogniu przez 15 minut. Odcedzamy i przelewamy do filiżanek. Słodzimy miodem w ilości według upodobania. Pijemy jak najgorętsze, od 3 do 6 filiżanek dziennie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 14.02.2015 13:15
chetnie spróbuję
Asik32 13.02.2015 10:40
bardzo lubię napoje gorące z przyprawami:)
Cynamonka 12.02.2015 22:15
rozgrzewająca :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak