Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki zapiekane z tuńczykiem, serem żółtym i jajkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

naleśniki 6 sztuk
majonez tradycyjny 50 g
sól do smaku
cebula biała 1 sztuka
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
ketchup 50 g
ser żółty 150 (tarty)
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki zapiekane z tuńczykiem, serem żółtym i jajkiem

Usmażyć naleśniki. Jajka pokroić w kostkę, a cebulką w bardzo drobną kosteczkę. Wymieszać w misce jajka, tuńczyka, cebulkę, 3/4 sera żółtego z majonezem, ketchupem i przyprawami Napełnić naleśniki nadzieniem, układać na blasze, posypać pozostałym serem żółtym i zapiekać 10-12 minut w piekarniku nagrzanym do 150 stopni. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 25.01.2012 16:21
dobre
anulka69 22.10.2011 13:09
muszę spróbować
Smakosz6 13.09.2011 08:43
mniam- naprawdę!
Jaheira11 20.07.2011 18:59
pycha
ewa19a 15.03.2011 21:43
super
Ela20 29.12.2010 10:06
pychotka!
Grażyna13 30.11.2010 14:37
Super !
Emilia21 15.09.2010 15:48
mmm pycha
Allice 12.09.2010 19:37
Świetny pomysł na pyszne danie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak