Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z dipem majonezowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Surówka

kapusta pekińska 1/2 sztuka
koperek 1 pęczek

Sos

oliwa 3 łyżka
majonez 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z dipem majonezowym

Kapustę pekińską kroimy w cienkie paski. Następnie dodajemy do niej drobno posiekany świeży koperek. W osobnej misce przygotowujemy sos, Łączymy ze sobą oliwę z oliwek, majonez, a także sok ze świeżej cytryny. Doprawiamy także solą i pieprzem do smaku. Dokładnie mieszamy i polewamy nim składniki.
Całość jeszcze raz dokładnie mieszamy. Chłodzimy w lodówce przed podaniem. Podajemy z drugim daniem obiadowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak