Surówka z róży

Surówka z róży

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    400 g
  • płatki róży cukrowej

    200 g
  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oddzielić płatki od słupka i pręcików. Płatki róży ucierać w misce z drobnokrystalicznym cukrem, skrapiając surówkę od czasu do czasu sokiem z cytryny. Ucierać do rozdrobnienia płatków. Następnie włożyć do opakowań i uszczelnić. Surówka z róży jest bardzo dobrym, aromatycznym dodatkiem do ciast i deserów.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

SyMiki

13.07.2011 22:33
ciekawy przepis

MAŁGORZATA108

11.08.2010 12:00
Wprawdzie piłam kiedyś lipową herbatę z listków prosto z drzewa, ale różana sałatka to dla mnie nowość. Koniecznie muszę wypróbować.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat