Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa zacierkowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zacierki

mąka pszenna
sól i pieprz
majeranek szczypta
jajko
woda

Lista składników

udka kurczaka 2 szt
seler korzeniowy
marchewka
przyprawa do potraw Kucharek
pieprz
majeranek
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
ziemniaki 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa zacierkowa

Ze składników zagniatamy zacierki.Dodajemy tyle wody do mąki aby z cista uformować kulke.Potem ciasto spłaszamy i wkładamy na min.30 min do zamrażalnika aby ciasto dało się zcierać na tarce.Wstawiamy udka aby się gotowały z przyprawami a po 40 min dodajemy marchew i ziemniaki.A po ok 20 min gotowania na tarce scieramy zacierki na deskę do krojenia i po troszku wsypujemy do zupy.Przyprawiamy do smaku pieprzem.Gotujemy ok 20 min jeszcze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 12.02.2015 16:42
Uwielbiam takie zupy! Pycha! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak