Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne ciastko hiszpanskie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 op
ser kozi 300 g
pomidory suszone Smak 1 op
oliwki czarne Smak kilka
oregano
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne ciastko hiszpanskie

Ser pokruszyć do miski.Pomidory pokroić drobniutko,dodać do sera.Oliwki pokroić w paseczki i także dodać do sera.Całośc doprawić solą ,pieprzem,oregano i wymieszać .Masa powinna być dośc sztywna .
Ciasto francuskie kroimy w kwadraty-z jednej części ciasta.Na każdym układamy porcję masy serowej .Na takie same kwadraty kroimy drugie ciasto i przykrywamy ciastem masę .nastepnie za pomocą widelca dociskamy brzegi ciasta tak aby powstała poduszeczka z nadzieniem w środku.Wzystkie ciastecka układamy na blaszce wyłozonej papierem i piecczemy ok 15 min w temp 200st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 13.02.2015 16:31
super prekąska
anka205 13.02.2015 12:43
Ciekawy przepis muszę wypróbować
misia53 12.02.2015 15:34
takie wytrawne poduszeczki smakuja wybornie
adelajda 12.02.2015 15:13
Mi będzie smakowało
pestka 12.02.2015 14:35
ciekawa propozycja
AgaS10 12.02.2015 13:24
ale super:)
Adamorek 12.02.2015 12:05
idealne do piwka
Renataj 12.02.2015 11:11
Ciekawy pomysł - warto wypróbować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak