Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarmuż zapiekany

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2 szkl
mąka 50 g
masło 50 g
sól
pieprz
jarmuż 1/2 obgotowany i zmielony
ser żółty 100 (tarty)
jajko ugotowane na twardo 6 przekrojone na pół

Przepis i sposób przygotowania na: Jarmuż zapiekany

Przygotować sos:
masło stopić, dodać mąkę, dobrze wymieszać trzepaczką. Podgrzewając dodawać stopniowo zimne mleko. Doprowadzić do zagotowania, odstawić z ognia, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Do rondla wysmarowanego masłem nałożyć jarmuż i jajka, zalać sosem, posypać utartym serem i zapiec w nagrzanym piekarniku w 180 stopni. Podawać na gorącą posypane zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak