Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Amaretti po mojemu

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielone migdały 1 szklanka
białko 3 sztuki
cukier puder 3/4 szklanki
cynamon szczypta
masło 1 łyżka
sól szczypta
wiórki kokosowe 3 łyżki
amaretto

Przepis i sposób przygotowania na: Amaretti po mojemu

Migdały mieszamy z cukrem pudrem, wiórkami i cynamonem. Dodajemy liker i rostopione ostudzone masło. Dokładnie mieszamy.
Z białek z solą ubijamy sztywną masę do której stopniowo dodajemy resztę składników i ostroznie mieszamy.
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia kładziemy uformowane maleńkie ciasteczka (można to zrobić np w taki sposób, że masę wkłądamy do torebki foliowej, obcinamy jeden róg i robimy \"kleksy\" na blaszce).
Pieczemy w 180 stopniach aż się zarumienią - 10-15 minut.
Są przepyszne, a oprócz tego są składnikiem wielu pysznych włoskich deserów

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agogo2 18.08.2012 23:08
polecam
ajres 18.08.2012 22:13
super
Andysz 23.04.2012 23:13
fajne;)
agnieszka189 09.03.2012 14:00
ojojoj ale dobre!
Magda60 05.02.2012 22:26
dobre
iwona332 19.04.2011 11:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak