Amaretti po mojemu

Amaretti po mojemu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielone migdały

    1 szklanka
  • białka

    3 sztuki
  • cukier puder

    3/4 szklanki
  • cynamon

    szczypta
  • masło

    1 łyżka
  • sól

    szczypta
  • wiórki kokosowe

    3 łyżki
  • amaretto

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Migdały mieszamy z cukrem pudrem, wiórkami i cynamonem. Dodajemy liker i rostopione ostudzone masło. Dokładnie mieszamy.
Z białek z solą ubijamy sztywną masę do której stopniowo dodajemy resztę składników i ostroznie mieszamy.
Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia kładziemy uformowane maleńkie ciasteczka (można to zrobić np w taki sposób, że masę wkłądamy do torebki foliowej, obcinamy jeden róg i robimy \"kleksy\" na blaszce).
Pieczemy w 180 stopniach aż się zarumienią - 10-15 minut.
Są przepyszne, a oprócz tego są składnikiem wielu pysznych włoskich deserów

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agogo2

18.08.2012 23:08
polecam

ajres

18.08.2012 22:13
super

Andysz

23.04.2012 23:13
fajne;)

agnieszka189

09.03.2012 14:00
ojojoj ale dobre!

Magda60

05.02.2012 22:26
dobre

iwona332

19.04.2011 11:32
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat