naleśniki zapiekane z tuńczykiem i pomidorami

naleśniki zapiekane z tuńczykiem i pomidorami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • naleśniki

    6 sztuk
  • Pomidory krojone z puszki

    1 sztuka
  • cebula biała

    1 sztuka
  • czosnek granulowany

    1 dag
  • liść laurowy

    1 sztuka
  • pieprz czarny ziarnisty

    2 ziarenka
  • tuńczyk w sosie własnym

    1 puszka
  • ziele angielskie całe

    1 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Usmażyć 6 naleśników. Cebulę obrać, pokroić w paski, podsmażyć na patelni. Następnie dodać do cebuli pomidory z puszki, czosnek, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie. Dusić ok. 15 minut, aż odparuje woda z pomidorów. Następnie dodać tuńczyka. Gorącą masą smarować naleśniki, ułożyć na blasze i zapiekać przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 150 stopni. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (24)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ajres

12.02.2013 13:45
ciekawy przepis

ajres

12.02.2013 13:45
ciekawy przepis

Magda60

05.07.2012 20:53
smaczne

olkaaa

15.04.2012 09:34
ciekawe

Wacław

30.03.2012 16:31
fajne

kate.500

02.11.2011 09:30
super przepis laduje w moich ulubionych i dostaje duzego plusika

IlonaAlbertos

12.03.2011 19:30
Takich jeszcze nie jadłam :)

marta1371

17.02.2011 19:52
smaczne

daria899

02.02.2011 01:01
znowu naleśniki mniam

jolaxa1

05.01.2011 17:37
suuuuper!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat