Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z soczewicą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
masło 25 dag
soczewica 2 szklanki
żółtko jajek 1 szt
śmietana 3 łyżki
cebula 1 szt
jajko 2 szt
olej 1 łyżka
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z soczewicą

Z mąki, masła, żółtka, śmietany i szczypty soli wyrobić kruche ciasto, schłodzić. Namoczoną soczewicę ugotować w osolonej wodzie, osączyć, ostudzić i wymieszać z podsmażoną na oleju posiekaną cebulką i jajkiem, przyprawić. Wyklejać ciastem foremki na babeczki, napełniać je farszem z soczewicy, przykryć ciastem, posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec ok 20 min w piekarniku o temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 03.09.2012 12:44
super
Kate131 26.08.2010 11:41
muszą byc pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak