Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa meksykańska wg Zub3ra

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1/2 kg
papryka czerwona 2
cebula 1
ząbek czosnku 2
fasola czerwona z puszki 1
kukurydza w puszce 1
pomidory krojone z puszki 1
bulion 2 l
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa meksykańska wg Zub3ra

Kroki postępowania

1
Mięso mielone doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką słodką i ostro. Dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Zupa meksykańska wg Zub3ra foto
2
Na niewielkiej ilości oliwy smażymy mięso, co jakiś czas mieszając. Odparowujemy z nadmiaru wody.
Krok 2 - Zupa meksykańska wg Zub3ra foto
3
Warzywa myjemy i oczyszczamy z gniazd nasiennych. Obraną cebulę i czosnek siekamy. Paprykę kroimy w kostkę. Warzywa z puszki odcedzamy (oprócz pomidorów). Cebulę z czosnkiem szklimy na oliwię. Dodajemy paprykę.
Krok 3 - Zupa meksykańska wg Zub3ra foto
4
Następnie wlewamy bulion i pomidory, kukurydzę i fasolę. Przyprawiamy do smaku i zagotowujemy. Na koniec dodajemy przesmażone mięso. Gotujemy ok 15 - 20 minut na wolnym ogniu. Smacznego!
Krok 4 - Zupa meksykańska wg Zub3ra foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 14.02.2015 23:06
wygląda pysznie
Bernadeta1 11.02.2015 20:09
taka zupka to moje smaki
W poszukiwaniu inspiracji 11.02.2015 14:51
Mniam, wygląda na bardzo sycącą ;)
Magda60 11.02.2015 14:02
dobra zupa
Renataj 11.02.2015 09:17
Bardzo taką lubię - z dużą ilością papryki:)
Maridka19 11.02.2015 08:16
Bardzo smaczna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak