Schab gotowany z majonezem

Schab gotowany z majonezem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majonez tradycyjny

    350 ml
  • sól

    1/2 szklanki
  • liść laurowy

    2 sztuki
  • ziele angielskie całe

    2 sztuki
  • schab

    1.5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab włożyć do garnka, nalać wody tyle, aby przykryła mięso. Do wody wrzucić sól, majonez, ziele angielskie Prymat oraz liście laurowe Prymat. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 minut. Odstawić do następnego dnia. Nazajutrz doprowadzić do wrzenia i gotować przez 3 minuty. Poczekać aż ostygnie, wyjąć z wody i rozkoszować się doskonałym smakiem:) Można pokroić w plastry, polać sosem grzybowym i podawać jako danie główne lub jako wędlina na kanapki. Pycha. Polecam!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (28)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jagódka77

08.04.2014 19:56
fajny i ciekawy pomysł

Dorota37

17.10.2012 09:29
super

traktorek

16.02.2012 13:58
bardzo ciekawe

iknkirke

08.12.2011 17:01
ciekawe

SyMiki

25.06.2011 10:31
pychotka

Kate131

21.04.2011 09:01
ciekawe

cukiereczek

16.01.2011 14:48
Mniam

annagebalska

13.01.2011 09:24
ciekawe

Jolanta_P-S

12.01.2011 16:29
Ten majonez i taka ilość soli mnie intryguje, ale muszę zrobić

jolaxa

30.12.2010 20:49
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat