Schab gotowany z majonezem

Schab gotowany z majonezem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • majonez tradycyjny

    350 ml
  • sól

    1/2 szklanki
  • liść laurowy

    2 sztuki
  • ziele angielskie całe

    2 sztuki
  • schab

    1.5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Schab włożyć do garnka, nalać wody tyle, aby przykryła mięso. Do wody wrzucić sól, majonez, ziele angielskie Prymat oraz liście laurowe Prymat. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 5 minut. Odstawić do następnego dnia. Nazajutrz doprowadzić do wrzenia i gotować przez 3 minuty. Poczekać aż ostygnie, wyjąć z wody i rozkoszować się doskonałym smakiem:) Można pokroić w plastry, polać sosem grzybowym i podawać jako danie główne lub jako wędlina na kanapki. Pycha. Polecam!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (28)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jagódka77

08.04.2014 19:56
fajny i ciekawy pomysł

Dorota37

17.10.2012 09:29
super

traktorek

16.02.2012 13:58
bardzo ciekawe

iknkirke

08.12.2011 17:01
ciekawe

SyMiki

25.06.2011 10:31
pychotka

Kate131

21.04.2011 09:01
ciekawe

cukiereczek

16.01.2011 14:48
Mniam

annagebalska

13.01.2011 09:24
ciekawe

Jolanta_P-S

12.01.2011 16:29
Ten majonez i taka ilość soli mnie intryguje, ale muszę zrobić

jolaxa

30.12.2010 20:49
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat