Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

OGÓRKI PO KASZUBSKU

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórek 5 kg
cebula biała 1 kg
papryka 1 kg
ocet 10 % 4,5 szklanka
woda 6 szklanka
cukier 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: OGÓRKI PO KASZUBSKU

PRZYGOTOWANE SKŁADNIKI (OGÓREK, CEBULA, PAPRYKA - POKROJONE NA CZTERY CZĘŚCI LUB W PASKI) ZALAĆ W MISCE 9-OMA SZKLANKAMI WODY I SZKLANKĄ SOLI I POZOSTAWIĆ NA OKOŁO 1,5 GODZINY.
NASTĘPNIE POUKŁADAĆ W SŁOIKI PIONOWO DODAĆ PO 3 ZIARENKA ZIELA ANGIELSKIEGO I PÓŁ ŁYŻECZKI GORCZYCY ZALAĆ ZALEWĄ(OCET, WODA, CUKIER) WCZEŚNIEJ ZAGOTOWANĄ I GOTOWAĆ 10 - 15 MINUT.
SMACZNEGO.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 03.02.2013 20:12
rerwelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak