Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Japońskie ciasteczka imbirowe z sezamem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 100 g
cukier 120 g
mąka 150 g
imbir starty 3 łyżki
woda 2 łyżki
sezam
sól

Porada

Z uwagi na to, że ciasto jest lepkie, można je wałkować przez papier pergaminowy.

Przepis i sposób przygotowania na: Japońskie ciasteczka imbirowe z sezamem

Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać mąkę, wodę oraz starty imbir i wyrobić ciasto. Powinno być ono niezbyt twarde, a nawet lekko lepkie. Następnie ciasto należy rozwałkować na cienki placek - ok. 1/2cm i wykrawać z niego kółeczka. Wycięte ciasteczka ułożyć na blasze, posypać sezamem i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 11.02.2015 07:54
lubię takie
Lucan 10.02.2015 12:32
ciekawy jestem ich smaku:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak