Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki ziemniaczane z kapustą kiszoną, porem i otrębami żytnimi...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 10 sztuk
por 1 mały
kapusta kiszona 1 szklanka
jajko 1 sztuka
Kucharek przyprawa do potraw 2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 3/4 łyżeczki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 3/4 łyżeczki
otręby żytnie 2 łyżki
mąka pszenna 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
olej rzepakowy - ile potrzeba

Przepis i sposób przygotowania na: placki ziemniaczane z kapustą kiszoną, porem i otrębami żytnimi...

ziemniaki, por, pokrojone na około 2 cm kawałki, kapustę kiszoną wszystko porcjami wkładać do miski blendera i na najwyższych obrotach rozdrobnić dokładnie około 3 minut, pod koniec dodać jajko i krótko zmiksować

masę przelać do miski i dodać makę, tartą bułkę, płatki żytnie, kucharka, pieprz, przyprawę w płynie i wszystko wymieszać na dość gęstą masę, jeśli jest zbyt rzadka to dosypać z wyczuciem tartej bułki, otręby żytnie - dzięki bułce tartej placki są bardzo chrupiące

na bardzo gorącym oleju smażyć rumiane placki i odkładać je na ręcznik papierowy

placki podałam z surówką włoszczyznową z mojego przepisu - jest w moich przepisach ale można je podać śmietaną, keczupem lub jak lubisz..............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 10.02.2015 17:44
ciekawa propozycja :)
Janina 10.02.2015 09:54
Ciekawe połączenie;)
fotoviderek 09.02.2015 23:39
Fajny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak