Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos barbecue (BBQ)

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula czerwona 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
keczup łagodny 200 gram
Musztarda miodowa Prymat 3 łyżki
ocet balsamiczny 4 łyżki
miód 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 2,5 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1/2 łyżeczki

Porada

Keczup musi być bardzo dobrej jakości: gęsty i słodki, nie może być wodnisty i kleisty.

Przepis i sposób przygotowania na: Sos barbecue (BBQ)

Cebulę drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Szklimy w głębszym rondelku. Dodajemy chilli i paprykę, mieszamy.
Pozostałe składniki łączymy w kubku. Dodajemy je do cebuli. Mieszamy.
Gotujemy na bardzo małym ogniu około 30-40 minut, co chwilę mieszając (lubi się przypalać).
Przechowujemy w lodówce do 2 miesięcy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 10.02.2015 10:10
dobry sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak