Zupa grzybowa z pulpetami

Zupa grzybowa z pulpetami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby leśne

    300 gram
  • śmietana 12%

    200 mililitrów
  • mięso mielone

    300 gram
  • jajko

    1 sztuka
  • bulion

    2 litry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bulion gotujemy , Grzyby myjemy obgotowujemy w osolonej wodzie .Kroimy i dodajemy do bulionu. Przyprawiamy do smaku i dodajemy śmietanę. Mięso mielone mięszamy z jajkiem i przyprawą wyrabiamy ,formujemy pulpety . Pulpety obgotowujemy w osolone wodzie , wyjmujemy dodajemy do zupy gotujemy jeszcze 30 minut na wolnym ogniu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Przemek4

11.08.2010 11:28
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat