Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa z pulpetami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 300 gram
śmietana 12% 200 mililitrów
mięso mielone 300 gram
jajko 1 sztuka
bulion 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa z pulpetami

Bulion gotujemy , Grzyby myjemy obgotowujemy w osolonej wodzie .Kroimy i dodajemy do bulionu. Przyprawiamy do smaku i dodajemy śmietanę. Mięso mielone mięszamy z jajkiem i przyprawą wyrabiamy ,formujemy pulpety . Pulpety obgotowujemy w osolone wodzie , wyjmujemy dodajemy do zupy gotujemy jeszcze 30 minut na wolnym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przemek4 11.08.2010 11:28
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak