Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z orzechami włoskimi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1 szt
oliwa 3 łyżki
sól 1/2 łyżeczki
mąka wrocławska 1 łyżka
przecier pomidorowy 70 gram
orzechy włoskie 1 łyżka
bulion 1/4 mięsny
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z orzechami włoskimi

Kurczaka rozporcjować. Rozgrzać olej i podsmażyć na nim mięso. Cebule pokroić w kostkę, dodać do mięsa i poddusić. Posolic i przyprawić papryką. Cebulę oprószyć mąką i jeszcze raz podsmażyć. Bulion wymieszać z przecierem pomidorowym i dodac do kurczaka. Dodać posiekane orzechy włoskie. Gotować 30 minut pod przykryciem. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak