Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łopatka w sosie cebylkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka 1/2 kg
ryż 2 woreczki
seler marynowany 1/2 słoika
cebulka 5 sztuk
koperek do smaku
curry do smaku
czosnek 3 ząbki
olej ryżowy 3 łyżki
masło 30 dag
śmietanka 1 opakowanie
cukier 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: łopatka w sosie cebylkowym

Do pokrojonego mięska dodajemy sól, pieprz oraz curry. Drobno posiekany czosnek podsmażamy na oleju ryżowym i podsmażamy mięsko. W tym czasie przygotowujemy sos cebulowy- wodę w garnku należy osolić i ugotować w niej cebulkę tak aby była lekko twardawa. Następnie cebulę mielimy w maszynce. Tak zmieloną cebulkę podsmażamy na złoty kolor na maśle. Doprawiamy cukrem, solą pieprzem oraz śmietanką.. Ryż gotujemy i wykładamy na talerzyk, na ryż mięsko a na koniec sos cebulkowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna37 09.02.2012 22:22
Dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak