Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantny zając

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcjowany zając 1 kg
cebula biała 3 szt
oliwa 125 ml
natka pietruszki 3 łyzki
sól do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
Szafran nitki Prymat do smaku
por 60 gram
rodzynki 20 dag
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
Kurkuma mielona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny zając

Mięso ułożyc w rondlu. Cebule pokroic w kostkę i umieścić pomiędzy mięsem. Polać oliwą. Przyprawy wymieszać z 2 łyżkami natki pietruszki i posypać nimi mięso. Zalać wodą tak, aby sięgała powierzchni mięsa. Zagotować i dusić pod przykryciem 60 min. Por pokroić w drobną kostkę. Dodać do mięsa wraz z rodzynkami i dusić jeszcze przez 20 minut. Sos doprawic do smaku. Posypać resztą natki pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 15.09.2010 06:42
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak