Przepis i sposób przygotowania na: Mini tarty z budyniem i smażonymi truskawkami
Kroki postępowania
Z mąki, cukru, margaryny robimy posypkę, wszystkie składniki łącząc palcami i tworząc grudki.
drożdże | 20 g |
żółtko jajek | 2 szt |
margaryna | 2/3 kostki |
mąka | 300 g |
cukier | 2 łyzki |
cukier waniliowy | 30 g |
śmietana 18 proc | 2 łyżki gęsta kwaśna |
margaryna | 1/2 szt |
mąka | 4 łyżki |
cukier trzcinowy | 4 łyżki |
mleko 2% | 500 ml |
budyń waniliowy | 1 szt |
truskawki | 2 szkl mrożone |
cukier trzcinowy | 3 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: