Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z mięsem mielonym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Zupa

sok pomidorowy 2 litry
mięso mielone wieprzowe 500 g
cebula biała 1 sztuka
czosnek ząbki 3 sztuki
ryż 1/2 szklanki
Pieprz czarny mielony Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
sól do smaku
cukier 1/2 łyżeczki

Dodatkowo

ser żółty starty
olej do smażenia 2 łyżki
bazylia świeża

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z mięsem mielonym

Do garnka z gorącym tłuszczem wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i zeszklić. Po chwili dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i mięso mielone. Smażyć około 5 minut, doprawić pieprzem i chilli. Wsypać ryż i przesmażyć chwilę razem z mięsem. Następnie wlać sok pomidorowy i gotować na średnim ogniu aż ryż zmięknie. Pod koniec gotowania doprawić solą i cukrem.Następnie dodać zioła prowansalskie i zmniejszyć ogień. Spróbować, ewentualnie doprawić jeszcze według upodobania. Zupę przelać do miseczek, posypać tartym serem i udekorować bazylią, Podawać bardzo gorącą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 09.02.2015 11:36
Palce lizać ta pomidorowa
Joannasz3190 08.02.2015 14:54
Pyszności :)
marcia7 08.02.2015 12:47
super sycąca

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak