Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w marynacie musztardowo miodowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka wieprzowa 1,5 kg
Musztarda francuska Prymat 1/2 op
sos sojowy 2 łyżki
miód płynny 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
Pieprz czarny mielony Prymat
oliwa 1 łyżka

Porada

Tak zamarynowaną karkówkę ale w plastrach polecam na grila

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w marynacie musztardowo miodowej

Karkówkę umyć i osuszyć
Przygotować marynatę z podanych składników-czosnek drobno posiekać .Gotową marynatą natrzeć karkówkę i odstawić na ok 3 godz lub dłużej
Po tym czasie mięso szczelnie zawinąć w folię aluminiową i ułożyć na blaszce.Do blaszki wlać tak do 1/4 wys wody.Piec mięso ok 2 godz w 180 st .Po upieczeniu odstawić do wystudzenia i jak wystygnie dopiero wtedy zdjąć folię

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 07.10.2016 19:30
super mięsko
w mojej kuchni 08.02.2015 14:39
smacznie zgotowane danie
mirosława4 08.02.2015 14:03
smaczne mięsko
Janina 08.02.2015 13:46
Świetne mięsko ;)
ben-ka 08.02.2015 13:26
Mięsko, palce lizać.....!
Renata9 08.02.2015 12:41
Bardzo smaczna karkóweczka
gosia561 08.02.2015 12:09
najlepsza do kanapek
kanu83 08.02.2015 11:42
Mięsko palce lizać
olkaaa 08.02.2015 10:58
robię podobną
Futka 08.02.2015 10:24
Przepyszna karkówka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak