Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z gęsią i kaczką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso

gęś 300 g
kaczka 200 g
porcja rosołowa 1 szt

warzywa

kapusta pekińska 1 liść
marchewka 3 szt
pietruszka 1 szt
seler kawałek
por (biała część) 1/2 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka

dodatkowo

Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 3-4 ziarenka
sól i pieprz
makaron do podania

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z gęsią i kaczką

Kroki postępowania

1
Warzywa obieramy, kroimy w cząstki.
Krok 1 - Rosół z gęsią i kaczką  foto
2
Mięso myjemy i wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy wywar dodając sól. Z wywaru ściągamy szumowinę, wkładamy pietruszkę i część natki, seler i kapustę, dodajemy pokrojoną w plasterki porę oraz marchewkę jak i liść laurowy i ziele angielskie.
Krok 2 - Rosół z gęsią i kaczką  foto
3
Gotujemy na niewielkim ogniu przez 1,5 h pod częściowym przykryciem. Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Rosół z gęsią i kaczką  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 08.02.2015 09:13
Taki obiadek to z chęcią bym zjadła :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak