Sałartka z tuńczykiem i ciemnym ryżem

Sałartka z tuńczykiem i ciemnym ryżem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk

    1 puszka
  • ogórki konserwowe

    1 słoik
  • papryczka chili

    1/2 sztuki
  • cebula biała

    1 sztuka
  • kukurydza

    1/2 puszki
  • majonez

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ryż brązowy

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciemny ryz gotujemy do miękkości i zostawiamy do wystygnięcia. Ogórki kroimy w drobna kosteczkę. Papryczkę i cebulkę drobniutko siekamy. Dodajemy również kukurydzę i tuńczyka. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem. Przyprawiamy solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rosik93

02.07.2011 23:54
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat