Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwony barszczyk

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 3 sztuki
skrzydełka kurczaka 4 sztuki
marchew 1 sztuka
kostka rosołowa 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
śmietana 12% 0,5 szklanki
Sól morska ziołowa Prymat w młynku 1 do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1 do smaku
mąka pszenna 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat 1 do smaku

Porada

Do barszczyku można również dać fasolkę.

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwony barszczyk

Kroki postępowania

1
Buraczki i marchewkę myjemy, obieramy i trzemy na tarce
Krok 1 - Czerwony barszczyk foto
2
Skrzydełka z kurczaka zalewamy wodą, dajemy buraczki, marchew i wstawiamy do gotowania. Gotujemy, dajemy 2 kostki rosołowe, pieprz, sól, liście laurowe i majeranek.
Krok 2 - Czerwony barszczyk foto
3
Zaprawiamy nasz barszcz śmietaną z mąką pszenną i doprawiamy magą, pieprzem.
Krok 3 - Czerwony barszczyk foto
5
Nalewamy barszczyk do talerzy.
Krok 4 - Czerwony barszczyk foto
6
Podajemy z ziemniakami.
Krok 5 - Czerwony barszczyk foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joannasz3190 07.02.2015 15:14
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak