Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa drobiowo - wieprzowa ze słoika

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1,5 kg
mięso z kurczaka 1,5 kg
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
majeranek
Czosnek suszony Prymat
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa drobiowo - wieprzowa ze słoika

Łopatkę i mięso z kurczaka mielimy w maszynce do mięs. Do zmielonego mięsa dodajemy przyprawy: sól, pieprz, ostrą paprykę, majeranek, czosnek granulowany, przyprawę do wieprzowiny, przyprawę do kurczaka i pieprz cayenne chili. Wszystko razem dokładnie mieszamy - wyrabiamy. Mięso nakładamy do średnich słoików, zakręcamy. Słoiki z mięsem gotujemy 2 godziny i 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 07.02.2015 21:19
ciekawy przepis:)
joanna43 06.02.2015 22:21
Nachodzi mnie na nią od dłuższego czasu i nie mogę się ogarnąc do zrobienia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak