Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZEŃ WOŁOWA z warzywami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rostbefu bez kości 1,5 kg
Marynata do mięs klasyczna Prymat 1
cebula 1
marchewka 1
pitruszka i seler po kawałku
woda 1 szklanka
papryka czerwona 1

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZEŃ WOŁOWA z warzywami

Mięso dokładnie myjemy i osuszamy a następnie nacieramy marynatą i wkładamy do lodówki na 30minut. Na oleju podsmażamy mięso z obu stron. Warzywa oczyszczamy i kroimy na kawałki . W szklance gorącej wody rozpuszczamy kostkę rosołową. Naczynie lub brytfankę smarujemy olejem , wykładamy mięsem i obkładamy warzywami i podlewamy bulionem.
Pieczemy w temp.180 st. (z termoobiegiem) przez 1,5 godziny.
Od czasu do czasu podlewamy sosem mięso. Po upieczeniu sos miksujemy z warzywami i dodajemy zasmażkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 16.06.2012 07:14
Zapowiada się smacznie :)
szajba2 15.09.2011 16:31
pieczeń jest zawsze dobra
Barbara55 05.09.2011 16:48
o jej
rakow2
rakow2 12.03.2011 14:14
solidne konkretne jedzonko
marzencia2007 25.08.2010 11:12
nie to nie dla mnie nie lubie wołowiny
iwa643 31.07.2010 07:41
fajna na pieczen
cukiereczek 27.05.2010 07:06
Bardzo smaczna Polecam
cukiereczek 07.05.2010 15:53
Dzisiaj na obiadek miała być pieczeń wołowa z warzywami. Ale brakło czasu, zrobię innego dnia.
cukiereczek 06.05.2010 20:19
No to jutro mam pyszny obiadek.Tak myślę, zrobię i napiszę opinię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak