Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koltlety z grillla

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 3 łyżki
piwo 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
czosnek 1 ząbek
kotlet wieprzowy 4 szt
cebula biała 3 szt
papryka zielona 1 szt
masło 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Koltlety z grillla

Kotlety posmarować oliwą dokładnie wymieszaną z musztardą, 1/2 łyżeczki soli i rozgniecionym czosnkiem. Ułożyć jeden na drugim i przykryc ściereczką, odstawić na jakiś czas. Cebulę pokroić w plasterki, Papryke pokroić w paski. Cebule i paprykę podsmażyć na maśle. Dodać 1/2 łyżeczki soli, pieprz, kucharek i papryke mieloną. Zalać 2 łyżkami wody i dusić 10 minut pod przykryciem. Kotlety smażyć na grillu, polewając piwem. Podawać z jarzynami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak