Koltlety z grillla

Koltlety z grillla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

    3 łyżki
  • piwo

    1 łyżka
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • czosnek

    1 ząbek
  • kotlet wieprzowy

    4 szt
  • cebula biała

    3 szt
  • papryka zielona

    1 szt
  • masło

    1 łyżka
  • słodka papryka Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Kucharek - uniwersalna

    do smaku
  • papryka czerwona

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety posmarować oliwą dokładnie wymieszaną z musztardą, 1/2 łyżeczki soli i rozgniecionym czosnkiem. Ułożyć jeden na drugim i przykryc ściereczką, odstawić na jakiś czas. Cebulę pokroić w plasterki, Papryke pokroić w paski. Cebule i paprykę podsmażyć na maśle. Dodać 1/2 łyżeczki soli, pieprz, kucharek i papryke mieloną. Zalać 2 łyżkami wody i dusić 10 minut pod przykryciem. Kotlety smażyć na grillu, polewając piwem. Podawać z jarzynami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat