Rolada wieprzowa z brokułami

Rolada wieprzowa z brokułami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    500 g
  • brokuł

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • ser żółty

    100 g
  • musztarda sarepska

    1 łyżeczka
  • majeranek Prymat

    1 łyżka
  • papryka ostra Prymat

    1/4 łyżeczka
  • papryka słodka mielona

    1/2 łyżeczka
  • olej do smażenia

    2 łyżka
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso włożyć do miski, dodać jajko, musztardę, majeranek, sól, pieprz, paprykę ostrą,
paprykę słodką i wszystko razem wyrobić na jednolitą masę.
Brokuła zalać wrzątkiem na około 3 min , wyjąć i pokroić drobno.
Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Masę mięsną rozłożyć na folii aluminiowej w formie prostokąta, a na niej brokuły i ser.
Posypać delikatnie solą i pieprzem.
Zwinąć jak roladę pomagając sobie folią.
Piec w długiej foremce keksowej w 200 stopniach C do zarumienienia się góry mięsa.
Podawać pokrojoną w plastry.
Farsz można zastąpić pieczarkami lub według własnych smaków

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat